Slika

Slika

Wednesday, June 3, 2015

Konkurs za studentska rešenja za aplikacije u okviru DevNet projekta

Prema dogovoru koji smo postigli sa predstavnicima kompanije Cisco, naši studenti će moći da konkurišu u okviru DevNet projekta sa svojim aplikacijama u domenu mrežnog programiranja.
Cisco je kompanija osnovana 1986. godine od strane grupe naučnika sa univerziteta Stanford. Vrednost preduzeća procenjuje se na oko 150 milijardi američkih dolara, a zapošljava više od 70 hiljada ljudi. Bavi se proizvodnjom mrežnih uređaja, a na domaćem tržištu je prisutna od 2002. Postignuti dogovor podrazumeva pomoć Cisca u razvoju i plasmanu aplikativnih rešenja na prestižnom međunarodnom projektu DevNet. Više informacija se može naći na linku http://icthub.rs/predstavljen-devnet-program-kompanije-cisco-u-ict-hub-u/ 
Naši studenti svoje master radove i doktorske disertacije mogu da rade u Ciscovim laboratorijama i sudeluju u ovom velikom istraživačkom projektu. Štaviše, Cisco će periodično i po pozivu držati predavanja za studente telekomunikacija i obrade signala i to iz oblasti cloud tehnologija, SDN mreža i smart grida.

No comments:

Post a Comment