Slika

Slika

Thursday, June 4, 2015

Biosens institut

BioSens centar je početkom aprila prerastao u istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema. Zahvaljujući sjajnim uspesima postignutim u 27 do sada realizovanih i 16 tekućih evropskih projekata, BioSens je uspeo da postane ugledna međunarodno priznata institucija. Za sada ga čini tim od 68 vrhunskih istraživača, prosečne starosti od 33 godine, a sa sve većim projektima koji dolaze planira se i dalje povećanje broja zaposlenih.


Trenutno najaktuelniji je projekat Antares za koji je institutu Evropska komisija dodelila sredstva u visini od 433 hiljade evra. Ukoliko pak bude prihvaćen biznis plan toj sumi biće pridodato još impozantnih 29 miliona evra, što bi značilo da institut postaje Evropski centar izvrsnosti, odnosno jedna od vodećih evropskih istraživačkih insitucija.


Institut BioSens čini nekoliko grupa koje se bave komunikacionim tehnologijama i obradom signala, nano i mikroelektronikom, daljinskom detekcijom, otkrivanjem znanja, robotikom i mehatronikom i ekologijom. Među zaposlenim istraživačima i naučnicima je veliki broj onih koji su studije završili na Katedri za telekomunikacije i obradu signala, na šta je Katedra izuzetno ponosna.


Više o BioSensu možete saznati na www.biosense.rs, ili putem brošure.

No comments:

Post a Comment